C'mon, let's dance!

Torsdag. En dag kvar av skolveckan. Imorgon väntar dessutom den kungliga huvudstaden och kusinerna, vilket jag ser mycket framemot.
Det var så grått och tråkigt ute och jag satt och halvsov i det dunkla ljuset i fransksalen, så när jag kom hem, var jag tvungen att pigga upp mig lite. Jag gjorde två English sandwiches dvs afternoon tea varianter. Den ena blev med lax och cream cheese och den andra med fetaost och fikonmarmelad. Jumjum

3 dagar kvar av november. Snart får jag öppna min julkalender!





 

Tisdag Tennis Tö Tråkigt

Sitter och äter lite godis ( trots att det inte är lördag...) och slötittar på TV. Det finns alltid fullt med program med mer eller mindre skräpinnehåll och sätter man på on knappen, ja då är det kört.




Häromdagen satt jag och kollande igenom mitt arkiv av inlägg ( det känns som om jag absolut inte har någonting att göra, haha) och inläggen blir bara kortare och kortare. Innan var de långa som önskelistan till tomten, men personligen gillar jag bloggar med mycket bilder och lite text som man lätt kommer igenom, därav mina korta innehåll.


Vad tycker ni?


Måndag

Lite snö, tö, lite snö, tö etc...... Tyvärr kommer allt att försvinna på onsdag, men jag och zagohunden njuter så länge som det varar. Har också beställt en klipptid i dag. Det är väldigt dyrt att klippa sig, oavsett om det bara är topparna eller en bit. För min del blir det nog bara topparna, håret kan gärna bli lite längre innan jag klipper av en lite större bit.

Jag har självklart massor att göra, men eftersom man aldrig kommer till skott började jag  kolla igenom gamla fotoalbum. Nostalgi med stort N.

Väldigt roligt att se framförallt sina föräldrars gamla. Det är svårt att tro att de också har varit små.....




Pappa, mamma, Irma

Lördag

Kallt och lite snö. Röd näsa och en tur i staden med mamma och pappa. Det blev en jättegod brunch som innehöll allt du kan tänka dig och en kopp varmchoklad.
 Det blir ingen shopping innan NY har vi bestämt, så jag nöjde mig med jordgubbstuggummi och en fin cupcake som ska avnjutas när mörkret faller. Julklappar blev även inhandlade till kusinerna, tänk en månad kvar!







Det finns 100 ord

Små flingor börjar falla nu,
och dagarna bli kalla nu
Vi är så glada alla nu,
för snart är julen här






Jippie! Vi fick snö! (en kväll iallafall......)


torsdag

Min ryggrad är förhoppningsvis som ny. Var hos en osteopat p.g.a mitt ben och han trodde att kanske ryggen var kruxet. Jag har sned ryggrad sedan tidigare eftersom jag växte väldigt mycket när jag var yngre( jag är 183 cm över havet) och enligt honom hade det  tydligen blivit konsigt i nedre delen av ryggraden, men han vände och klämde och tryckte och vred och det knakade.
Det ska förhoppningsvis bli bättre, håll tummarna!

Matteläraren var i skolan idag, men dök aldrig upp på matten.
Inget glosförhör på engelskan, men min shortstory gillade hon. 


Det haglar och jag dricker ananas,banan,mango smoothie.  


Regn. 23 Dagar till Lucia. BraPåProvenKanin 







 


Bumblebee

Ögonen slår snart ihop. Fick engelskglosor förra veckan, men kom på det för tio minuter sedan. Bra jobbat Irma!
Som tur är är det inga svåra ord, däremot roliga (se rubrik). Lätt som en plätt. Till middag blev det sushi som jag älskar men blev mycket besviken eftersom den var riktigt äcklig och inte gick att äta.

Nu måste jag städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag, men städerskan kommer imorgon och vill nog helst kunna komma in genom sovrumsdörren. Helst av allt skulle jag bara vilja gå och lägga mig och läsa mina nylånade böcker.



I brist på fantasi blir det en rolig bild från biologiboken


Il fait gris

Ledig dag igen. Älskade gymnasie!
Mysig regnpromenad med vovven, lite fysik och fika med A. Caféet invaderades av mammor, barnvagnar och söta gurglande barn. Det blev te och en maräng.
  Det blev även en sväng till biblioteket och två franskböcker blev lånade. Franska är roligt och jag har snöat in på franska böcker så det blev Maria Gripes "Josefin" och favoritboken "En ö i havet"   av Annika Thor

Ikväll  blir det teater med mamma och brodern. Pappa befinner sig för tillfället i Saudiarabien så det är lite svårt för honom att följa med

Och så har även tisdagen den 18 november  passerat



Måndag

Jag har köpt en basker. Röd och fin. Fråga mig inte varför. Jag vet inte ens om jag klär i en, men det var ett infall jag fick. 

Köpte den i världens minsta hattbutik   Damen som hjälpte mig var så söt  och jag var bara tvungen att stödja henne. Hattbutikerna kommer nog inte finnas kvar så länge till tyvärr, men oj vad roliga hattar och mössor det finns.
Den kanske kommer till nytta nu när det äntligen börjar bli kallt. Och i morse snöade det faktisk lite här, första gången! Dock varade det bara i en minut, men ändå

Där ser man



A touch of berries

Det har flyttat in ett par stövlar hos mig. De är bruna, fina och luktar läder. Jag travar runt i dem och föreställer mig att golvet är en catwalk med fotoblixtar och fotografer i mängder
Nej, det var faktiskt så att jag köpte ett par andra som efter ett par rundor i vardagsrummet klämde sönder mina tår. Det var bara att ta med mig mamma och byta.  Stövlar är riktigt dyrt, men dessa var faktiskt överkomliga i pris.

Provade även en basker på Topshop. Den ska jag köpa imorgon




Mönstret under sulan på stövlarna som ska bytas, stövlar     Sthlm  DG, röda naglar och jordgubbsring från Spanien


Everything I want

Har en stor julbubbla inom mig som bara vill spricka. Julmelodier kommer ur min mun och jag går runt och klappar på pepparkaksburkar i affärer. Har fått en fin julkalender med luckor och en massa glitter av min mamma och luckorna vill gärna bli öppnade, men det är två veckor kvar

Annars har det varit en typisk grå reging novemberlördag. Kan man önska sig lite snö i förskott?





Ovan: Grannhus, sängbord, chokladtjuv, 50-tal

Torsdag

Idag har jag bara gått runt som en zombie. Har inte riktigt vaknat ännu känns det som. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk.
Imorgon är det fredag och även en ledig dag. Underbart för dem som är lediga, men jag ska tillbringa tid på sjukhuset några timmar. Mindre roligt. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Fick förresten mina skolfoton idag. Blev faktiskt förvånandsvärt bra, eftersom skolfoton är någonting som man inte vill bli dålig på så är jag ganska nöjd. Nu väntar jag bara på det roligaste, skolkatalogen! Den lär dyka upp runt lucia.



Onsdag

Bättre sent än aldrig brukar man säga.
Eftersom jag gav mig själv ledigt från läxorna i början av veckan, blev det ganska mycket att göra idag, men det var det helt klart värt.  Nu är jag så trött så jag skulle kunna somna på direkten och tänk vad skönt det skulle vara att lägga mig i sängen. Tänk att få kura ihop mig under mitt varma duntäcke och sluta ögonen.Nej, varför sitter jag här, jag måste helt enkelt lägga mig extra tidigt idag.

Sov så gott



Dagens bild föreställer hunden min och visar hennes fulla jag, dvs " vill du att jag ska slicka dig i ansiktet?"

Lyser som guld, för din skull

Kakorna gjorde succé, iallafall hos killarna. Läraren hade inte smakat något godare på väldigt länge. Jag är inget kakmonster och gillar egentligen inte kakor, men bra jobbat Irma :)

Regnet har öst ner i omgångar och när det blev uppehåll tog jag mina springskor och insåg att antingen springer man i alla vattenpölar och ignorerar de våta strumporna eller så gör man ett tappert försök att springa i en lergegga vid sidan om eller nästan slå ihjäl sig av att snubbla på löv och kastanjer.

Nu väntar tennisbagen otåligt på mig och sedan kanske det blir te, sängen och desperate housewives. Eller vad vet jag, det dyker alltid upp något annat





Kvällsljus. Så fint

måndag

Läkarbesök idag på sjukhuset, vilket betydde en lektion idag. Härligt! Imorgon är det dessutom temadag och denna veckan passar mig perfekt. Dock mer sjukhusbesök på fredag på den lediga dagen, (usch), men annars händer ingenting. Kakor blev bakade till tisdagsfikan på biologin och jag och U hoppas att de smakar någolunda ok. Vi tyckte att det skulle vara slut på köpkakortrenden och trots bristande bakkunskaper blir det nog bra. Smeten är såklart godast!

Men jag är ledsen.
Läkaren släppte en bomb och mitt hjärta gråter. Jag kommer aldrig bli bra och kommer att ha problem med benet hela livet...........







Söndag

Regn, regn, regn. Vilket betyder te, tofflor och vännertittande. Har för en gångs skull inga läxor och eftersom jag har tillbringat söndagarna det senaste halvåret med näsan i böckerna, så vad gör man en söndag?

När jag satt och åt frukost i morse såg jag en massa småfåglar på vår gård. Har aldrig sett en fågel där och ville vara en fågelvän  och hänga ut talgbollar. Sprang till Ica, men de hade inga (jag börjar tvivla på den affären) Mina planer grusades tyvärr, jag får väl ge mig på konsum istället.

Dessutom har jag bestämt mig att plocka fram mina gamla mellanstadiekunskaper och börja sticka! Fast till det behövs det stickor och garn, vad jag nu har det någonstans............







Ovan: Pappas Davy Crockett mössa som han hade som liten och som jag ärvde. Tyvärr är min "svansmössa" alldeles för liten, men ack så fin och mjuk
Garn och guldfärgade farsdagpresenter till min älskade pappa

Lördag

Åh, jag ber än en gång så mkt om uräkt, men ni finns kvar där ute och det är härligt!
Spanien veckan var helt underbar, trots att jag inte kom hem som beräknat och vädret var fruktansvärt dåligt. Jag fick endast tre dagar på stranden, men lyckades av någon underlig anledning bli väldigt brun iallafall. Eller så är det så att resten är väldigt bleka, vad vet jag

Nu väntar en helg och idag blir det myskväll med A, även om J också borde vara där, men hon föredrar den nyfunne pojkvännen framför sina två bästa vänner, haha. Inte ett enda smack skolarbete ska göras och jag måste  packa upp resväskan.










Hola!

Jag har varit strandsatt i spanien( kom hem mkt senare än beräknat eftersom att sterling gick i konkurs!), haft mycket att göra i skolan, men imorgon är jag tillbaka igen!

Kika in då!

RSS 2.0