Måndag

Idag begravs farfar.

hemma

Hemma igen efter ett besök i skärgården. Underbart väder och sol och bad på bryggan. En vecka om året är precis lagom. Min bror och hans kompis var med och gjorde livet svårt för mig, stundtals, men jag överlevde.
Nu väntar glass och ännu mera solsken.

Jag älskar sommaren!/i

Fredag

Nu nalkas Stockholm skärgård.
 En liten ö som består av tre små hus, utan el och rinnande vatten plus ett utedass. Mygg i mängder och dopp i iskalla östersjön. Nybakad sockerkaka på bryggan och ett fiskflöte i vattnet. Röda gummistövlar och utflykter på sjön.


 Åh vad jag längtar!

Hej på ett tag och vi ses på fredag

/i

Onsdag

Usch, jag känner mig som en dålig människa. Det finns två personer som betyder mycket för mig för utan dem, ja då vet jag inte vad jag hade varit. Jag saknar dem så jag håller på att spricka, men ändå har jag inte fått min stora rumpa ur stolen för att nå telefonen och få hit dem. Trots att vi hade bestämt har min vecka varit kaotisk.
  Som tur är är sommaren inte slut än och jag ska få hit dem, oavsett om de vill eller inte. Annars kommer jag att avlida för vem vill leva ett liv utan sina närmaste?
 
Äntligen ska mitt rum få en uppfräschning efter 13 år då huset var nytt. Ut med de gamla flicktapeterna vars väggar en gång rymde teckningar uppsatta med tejp (oj vad mamma var arg!), teckningar som sedan blev nerslitna och lämnade remsor efter sig. Våningsängen åkte ut för länge sedan och nu åker även resten.
Dock består mitt rum numera av ica papperskassar fulla med saker och sängen står i hallen. Kaos? Ja visst!

Att man även har fått reda på saker om sin lillebror som man inte ville veta, gör saken inte mycket bättre. 

Fy, varför ska detta plåga mig???!!!


/i

Akupunktur och Minifras

Nu har typ halva sommarlovet gått och vad har jag gjort? Typ ingenting eller jo, ganska mycket om jag tänker efter. Schweiz,mormor,konfirmation,båstad m.m.

Benet däremot är inte bättre. Numera är även tårna svullna och jag måste gå hårt lindad varje dag. Mamma skickade mig till en liten kinesiska som gav mig massage och till min stora förskräckelse, akupunktur. Dock visade det sig att det var väldigt skönt, det trodde jag aldrig. Där låg man med nålar i benet och kinesisk avslappningsmusik och tankarna flög iväg till jättelandet i öst.

Med mig hem fick jag en doftande kinesisk rosenolja att smörja in benet med och även ginseng te att dricka morgon och kväll. Jag får så kalla fötter när jag inte har strumpor och detta ska tydligen rena mig och göra mig stark. Vi får väl se men jag ska dit igen på fredag för ännu en omgång akupunktur.

Slutligen: Minifras

Efter ett helt gäng gratisprover har jag fastnat för dessa snustorra små kuddar som löses upp direkt när man lägger ner dem i en skål med mjölk. Smakar ingenting men blir konstigt nog godare för varje gång. Så nu innehåller skafferiet kinesiskt te och havrekuddar i en färgglad förpackning


/i

Here I am, again

Bloggtorka nej, mycket jobb ja. 
Ingen har nog missat att båstadveckan pågår förfullt. Men jag befinner mig inte där för att festa utan är intresserad av det som egentligen borde stå i fokus, nämnligen tennisen. Har jobbat med turneringen varje år och så även iår(nu läktarvärd). Men det betyder långa dagar mellan 10-23, mkt sol och såklart tennis. Därför har jag inte hunnit uppgradera, ännu en gång sorry!

Veckan börjar gå mot sitt slut, sthlm drar vidare mot Gotland vilket ska bli ganska skönt. Ni kan inte förstå hur många gånger jag har fått höra "Släpp in mig, jag kommer från Sthlm!". Inget ont om stockholmare men de som befinner sig här nere är lite extrema, tyvärr.

Nu måste jag skynda iväg. Plikten kallar och min stackars näsa håller på att bli sönderbränd. Jag och Rudolf kan snart vara polare. Men jag lever, är trött men har det bra och eftersom det är näst sista dagen på tennisen så kommer jag snart att vara tillbaka i normalt skick. 

Ses imorgon, förhoppningsvis

/i

Knock, knock

Sunshine in the rain, love is still the same

Söndag

Nu har min bror blivit kristen eller ja, iallafall blivit konfirmerad. och huset var upp och ner imorse. Vi hade dukat ute men vaknade av att det öste ner och det var bara att flytta in alltihop. När vi cyklade till kyrkan kl10 hade det blivit uppehåll och sedan blev det 25 grader och solsken.  Typiskt, men that's life.

Lillebror sken som en sol och presenterade sin flickvän för släkten. Har bara träffat henne en gång men det är ingenting att hänga i julgarnen, ursäkta. Vi i familjen var chockade att han sa det offentligt inför alla, han har nekat det när vi har frågat. Hoppas det inte varar länge, som sagt inte vår typ eller hans. Själv blev man gång på gång nertryckt därför att jag är den enda kusinen som inte är konfirmerad. Morfar kommer nog fortfarande inte över det, men min kära moster (och mam pap) var de enda som stod på min sida, tack!Får hela tiden kommentarer om att jag är så vacker och söt. Min faster undrade varför inte min kusin är lika vacker. Jag tycker inte att jag är söt, det finns många som är betydligt sötare i klassen. 

Men om det är så som alla säger, jaha snygga/snälla killar: VAR ÄR NI????

/i

"Ja, det var en kväll i Juli"


Solvarma jordgubbar
Och lata dagarDet kallar jag sommarlov

Lördag

Imorgon är det prinsessklänning och bruna skor med liten klack. Imorgon är det kallprat med hela tjocka släkten och försöka underhålla alla mostrar, gammelfastrar och kusiner. Imorgon är det kyrkligt och tårtkalas. Kort sagt, en händelserik dag ligger framför mina fötter.
Jag kan inte skryta om hur man ska bete sig på konfirmationer, har bara befunnit mig på två. En i Sthlm när jag gick i fyran och nu förra året i Danmark. Den sistnämda var mer som ett bröllop. Danskarna är galna. Lägger ner jättemycket pengar på konf., har otroligt många gäster och den "utsatte" skriver önskelista om presenter denne vill ha. Men kul att ha varit med om iallafall.Tog tåget hem från stugan i eftermiddags efter att ha tillbringat en natt själv där uppe i skogen. Lyckades dock slarva bort min mobil. Jag använder den aldrig, det vet alla som försöker få tag i mig, men nu när jag är av med den saknar jag den så enormt. Att man kan sakna en liten plastlåda så mkt, haha. Men den ligger inklämd i en bild och jag återfår den imorgon

Nu ska jag gå och hoppa lite på mina grannars studsmatta. De är flera mil härifrån dvs Spanien så ett tjuvhopp eller två skadar inte ;)


/i


Snabbvisit

Hemma i den sommartrötta staden eftersom det nalkas konfirmation.
 Här står luften stilla, asfalten är stekhet och människor befinner sig antingen inomhus eller vid vattnet. Tacka vet jag sommarhuset på sommaren trots avståndet och rastlösheten.

Men hemma i juli för min del, nej tack

Barfota och röda byxor, ja tack!

/i

(Eftersom jag är hemma passar jag på att ladda upp lite bilder)


Onsdag

Stranden idag trots jobbig morgon. Detta resulterade till årets första dopp. Sent, ja vet men ingenting att skämmas för. Lyckades bränna mig. Gör det alltid på konstiga ställen. Jag hade solkräm på ryggen men har fått stora röda  märken på sidorna och även en tunn röd rand runt bikinin. Otroligt snyggt.

Jag håller på att bli galen för jag fattar inte hur denna hopplösa dator fungerar och kan inte ladda upp bilder. Hur ska jag överleva sommaren eller rättare sagt hur ska bloggen  kunna överleva utan bilder. Text rakt upp och ner. Fy vad trist, jag måste åtgärda detta snarast.  

Men först lite kylskåpskall after sun och en varm tröja

/i

Hejdå Grå-Öra

Ännu en del av min barndom dog idag. Min lilla kanin. 
En trogen och lojal följeslagare som jag fick en sommardag när jag var sex år gammal. Ett litet djur som har sett mig växa upp från ett spralligt barn till en tystlåten tonåring. Har åkt både dockvagn och pulka, sovit i min säng och aldrig sagt ett ljud. Bara funnits där. Silvergrå päls, mjuk som sammet i sin ungdomsdagar, en aning sunkig som gammal. Det är konstigt att man kan sakna ett litet djur så mycket, men eftersom hon har hängt med så länge och nu helt plötsligt är borta, ja det känns tomt.

Det finns ingenting finns kvar av lilla Irma länge. Jag håller nog, till min stora förtvivlan, på att bli vuxen

/i

RSS 2.0