Kväll

Jobba tidigt imorgon vilket betyder tidig fredagkväll hemma. Ingen höjdare kanske, men men ,ibland får man offra sig.
Sitter och slötittar på friidrottssammandrag och väntar på att tevattnet ska koka.

Det har helt plötsligt blivit helt mörkt, som om någon har dragit ner en mörk rullgardin. Några gigantiska svarta moln har dragit in och kretsar runt mitt lilla hus. Ruggigt
Brorsan och paps är på bio. Hunden är på landet så det är helt tomt i det stora huset. Tänk att ett liten hund kan göra så mkt väsen av sig.

Hoppas ni har en bra fredagskväll



Visst blir man glad när man möts av en skål med persikor när man kommer hem från skolan?

Fredag

Ursäkta att det inte blev något skrivet igår. Jag hade fruktansvärt ont i huvudet och kunde inte göra någonting. Bara ligga i sängen och stirra på en fläck i taket.

Idag däremot är det fullt upp. Ska jobba och kommer först hem senare i kväll. Är tennistränare och ska få träffa mina nya elever för första gången den här terminen, så jag är en aning nervös.Men det går säkert bra.

Dagen har flutit på. Labben på kemin gick rent åt skogen och jag tror att jag och min labbpartner läste lappen lite slarvigt. Vätskan skulle bli gröngrå, inte blå. Som tur var var det fler än vi som misslyckades så vi fick alla stå i skamvrån och skämmas lite, haha

Hann även med en lunch konsert i aulan framfört av en barnkör från Uganda. Helt otroligt! De var nog mellan 7-14 och så duktiga att jag blev helt rörd. Dessutom ska de åka vidare till USA. Vilka lyckostar.

Iallafall, dags att byta om och trampa iväg mot jobbet.
Skriver när jag kommer hem efter 20.00

Onsdag

Ledig dag. Så skönt. Ettorna har lekar i parken och det låter över hela stan.

Själv gör jag ingenting. Strosar runt och dricker för mycket te. Gav mig faktiskt iväg och betalade skulden på biblioteket, så även det är avklarat.


Nu ska jag sätta tänderna i en ny ELLE tidning och bara låta denna dagen rinna iväg i långsam fart.


Ses senare




Tisdag

Jag använder aldrig mitt lånekort på stadsbiblioteket, men i våras behövdes det dammas av och jag lånade två böcker till historian. Så tråkiga att klockorna stannade bara man såg dem. Iallafall, jag reste bort och tiden gick ut. Jag tänkte inte mer på det utan lämnade tillbaka dem när jag kom hem, sju dagar försent.

Skulle tillbaka idag och låna ännu en bok till historian. trotsade ösregnet och hittade lite annat smått och gott att låna. Problemet var, mitt kort fungerade inte. Begav mig till kassan och där blir jag informerad av den sura bibliotikarien att jag har ett obetalt lån på 54kr!! 
 
Jag blir röd i ansiktet och ser hur kön växer och växer bakom mig. Inte visste jag att det var så dyrt att missa böcker, fick ingen information om det när de blev tillbakalämnade. Trodde inte det kostade något om man var under 18

Dessutom fick jag inte låna de andra böckerna utan tanten rykte ifrån mig dem. Stackars student som jag är har jag ingen lust att betala 54kr (en hel bok för guds skull!).

Måste masa mig tillbaka dit imorgon för att betala, vill knappt sätta min fot där igen.

Bu för bibliotek ibland


Colours everywhere

Lyckades precis tappa ett glas på vårat fina svarta köksgolv. Inte bra.

Annars har dagen flutit på i någolunda långsam tackt. Efter skolan gav jag mig ut på en joggingtur och försökte hålla mitt nykomponerade träningsprogram. Efter en vecka kan jag säga att jag är mycket förvånad över att det går så pass bra. Dessutom börjar tennisen på allvar imorgon!

Blev efter denna kraftansträngning extremt sugen på smoothie och brist på fantasi ledde till en blandning av banan och björnbär. Mina smaklökar dansade tango! Varför gör jag inte detta oftare?!  Irma, remember that.


Ett impulsköp från i lördags. Den skrek mitt namn och var mjuk och skön. Kanske inte den bästa kvalitéen, men vad gör det. Den fungerar denna hösten.

Sjal från H&M

Måndag

Oj, inte visste jag att måndagar kunde vara såhär!
Började 10. En lektion.
Låååååånnnggg lunchrast.
En lektion.
Dagen slut.
Underbart! Jag tycker om att gå hem imellan så detta passar mig perfekt

Ska slänga i mig lite lunch och sedan gå på sista lektionen för dagen.

Ses senare idag


söndag

Efter en dag hos mormor och morfar plus bror och kusin befinner jag mig hemma igen, här på golvet i mitt rum. Min skrivbordsstol är så otroligt hård (IKEA skärpning!) så golvet är enda utvägen. Dessutom står magen typ tre meter ut efter all mat och annat smått och gott.

Lyckades faktiskt ta mig ut på stan, trots regnrusket (jag är djupt imponerad!). Det blev inhandlat en sjal och en ring från H&M och jag var någon hundralapp fattigare.  Jag är redo att anta höstens stormbyar.

Nu väntar middag


Ringen gjorde mig 39.90 :- fattigare. Helt överkomligt

Lördag

Vaknade till regnstänk mot fönstret. Med en sovande hund brevid sig var det bara att krypa ner under det varma täcket  igen och somna om.
Några timmar senare regnade det fortfarande och nu var det kanske inte lika roligt längre för jag var tvungen att masa mig upp och gå ut med vovven. På med röda gummistövlar och ut i parken och dess vattenpölar.

Sedan har jag inte kommit längre. Funderar på att ta mig ut på stan, kom aldrig dit igår. Ska träffa mormor senare idag
iallafall. Där blir det säkert kaka och varm choklad. Underbart en dag som denna!

Nej, nu måste jag röra på mig. Ut på stan och joina alla andra halvblöta lördagsfyndare



höst

Jag längtar en aning till hösten
Regnet som piskar mot rutan. Vinden viner runt hörnet. Löven har alla möjliga olika färger. Inne står en kopp rykande varm te på bordet. Borra ner näsan i en ulltröja efter en blötpromenad hem från skolan.



Fredag

Fredag. En hel helg framför sig. Och knappt något planerat. Härligt

Fast man ska iförsig träffa kusinen från landet. Får väl visa mina små smultronställen i stan och sedan äta mat eller gå på bio. Vi får väl se.
Funderade även att ge mig av mot stan för en sista reautrensning av sommarkläderna. Har fått så mkt insiration av alla bloggar så vem vet, man kanske gör några fynd.

Dock kom min stackars bror  precis hem från frisören. Där hade de tydligt missförstått varandra så frisören klippte av nästan allt hår. Och min tystlåtne lillebror sa inget. Stackarn är helt förstörd och ska dessutom ta skolfoto nästa vecka. Man får väl ge sig iväg till nått bageri för att muntra upp honom lite.

Ses senare


Busvovve

kväll

Efter ett gäng miniköttbullar och glass som förrätt ska jag nog dra mig tillbaka och försöka somna. En aning tidigt, jag vet, men efter en sömnlös natt behöver jag krypa till kojs tidigt.

Behöver ladda batterierna inför morgondagen som kommer innehålla allt från historielektion till kusin besök

God natt och sov så gott

Torsdag

Första riktiga skoldagen avklarad! Trots att jag bara befann mig där halva tiden. Ännu en omgång Magnetröntgen p.g.a. mitt ben. Det känns alltid bra att börja skolåret med två röda plumpar i frånvaroprotokollet, hmm

Men väl hemma möttes man av ett flygbiljett som bara låg och väntade i min inkorg. Så i oktober drar jag och kusinen iväg till Spanien! Man tackar inte nej till en vecka av sol och bad. Att dessutom åka till det stora landet i väster i jul gör inte hela saken värre

Jag stutsar runt på små ulliga moln

Hur har er dag varit?

Ready to take of. School, here I come

A little bit of Sun but also rain



Tänk om det skulle vara sol en dag och regn en dag, vilken katastrof det skulle bli. Låt oss kompinera dessa istället!

Vädergudar, bestäm er!

Onsdag

Första skoldagen är nu avklarad.
Trippade iväg i förmiddagstill uppropet i nya klänningen och men håret levde tyvärr sitt eget liv imorse. Perfekt tajming också. Suck
Roligt att träffa alla igen, men imorgon börjar allvaret. Schemat ser helt ok ut så jag kommer att överleva höstterminen iallafall. Funderade på alla nya barn/ungdomar som skulle börja för första gången idag, hur nervösa en stor del av dem var.


Nu väntar iskall jordgubbssaft och ett nyinköpt äpple.

Ses senare

Tisdag

1 day left

Kvalmigt underligt väder = dåligt humör i min värld. Men lyckades komma på andra tankar och tog min röda cykel, numera med en aning lufttomma däck, och begav mig till A. Där blev det B&J till lunch, New York Super Fudge Chunk närmare bestämt. Konstigt nog har jag faktiskt klarat mig utan något annat i magen idag. Otroligt för att vara jag.


Nu ska jag försöka snygga till mig för att sedan träffa stora tjocka släkten, vara social och fira kusinen.


Mamma köpte hennes favoritglass pistage. Håller nog inte riktigt med

Uppfräschning

Det behövdes röras om i grytan lite. Inte för att jag är så nöjd nu heller, men den nuvarande designen får vara där ett tag framöver nu. Blev det helt ok?

Lyckades nästan med bedriften att spilla ut en temugg över laptop bordet. Man ska inte radera bilder, dricka te, styra musen och samtidigt trycka på delete. Men Earl Grey  med mjölk (ingen höjdare men man får ta vad man har) i tangentbordet får det bli en annan gång.

Det är nästan lite A varning på det. Hon skulle absolut sätta in sina linser och samtidigt pyssla med datorn och prata med mig i telefon idag. Jag var en aning nervös i andra änden av luren


Imorgon väntar en ny dag full av lustiga upptåg och tårta hos lillkusinen som fyller år
Om en månad är det min tur.


Parken i våras


ursäkta

Ursäkta röran

Min blogg snyggas till

nej nej nej nej NEJ!

Nej Sanna! Varför ramlade du?Det skulle ju gå så bra i OS. Jag lider med dig
 
Stackars Susanna Kallur


Foto: SVT

Varma gatstenar och dånande bussar

Efter löppass, hundpromenad m.m begav jag mig till stan.Ut på kabukibrush jakt. Jag köpte nämligen i.d bareMinerals make-up i somras och behövde en kabukibrush till det. Eftersom jag var lite snål, blev det en budgetvariant som dock har fått bra recensioner så det var bara att ge sig av till Åhléns. Favoriten stod i kassan. Han är gullig, med blonderat hår, ögonskugga, mascara m.m. Och hjälpsam dessutom.

Favoritsmyckesbutiken hade sommarrea och jag knallade mig dit, men det var lunchstängt och det började även regna så jag begav mig hemåt istället.

Nu nalkas sushi som lilla mama har köpt, kanske lite OS och ska försöka bli inbjuden hos någon.

/i



Kabuki brush från Isadora. 145 svenska riksdaler


Måndag

2 days left.

Vaknade utan huvudvärk, tack för det. Det var bara att kravla sig upp ur sängen.

Ni som har förjt mig vet att jag har problem med mitt vänstra ben som har fått för sig att det ska vara dubbelt så stort som det andra. Först var det blodpropp, sedan var det kanske en munskelbristning. Dvs jag har inte fått springa på hela sommaren utan varit hårt lindad m.m.

Men eftersom det inte blev bättre så fick jag nu klartecken att jag ska springa mycket för att få igång cirkulationen i benet. Så ÄNTLIGEN fick jag springa igen. Tänk att jag nästan har suttit still i 2 månader! Jag klättrar på väggarna efter bara några dagar utan träning i vanliga fall. Underbart att sväva runt i jogging spåren. Sprang faktiskt 5km, tänk det efter två månader, och det kändes mkt bra. 
Nu blir det alltså löppass 3ggr i veckan + tennis, rekommenderar läkaren.

Men jag är fortfarande hårt lindad, ibland gör det så ont så jag har lust att gråta. Mamma och jag kämpar som galningar för jag vill så gärna  ha klänning på mig när jag börjar skolan.


Så tänk på det. Ni har två underbara friska ben, var glad för dem!
/i

kväll

Jag har så ont i huvudet. Det känns som om jag har sprungit rakt in i en tegelvägg, eller kanske blivit överkörd av en ångvält.
Annars har dagen bara flutit på. Det har inte varit något höjdarväder så jag har knappt haft näsan utanför dörren. Imorgon väntar stan, behöver uppdatera mig efter en tids frånvaro. Får se om någon av mina närmaste för oväntat besök.

Har blivit en aning stressad av alla fina bloggar som finns. Behöver verkligen snygga till min egen. Men det får bli en annan dag.

/i



Mitt nya body butter från Body Shop som invigdes idag, gav mig kliande hy. Kommer att bortskänkas

Söndag

Vaknade tidigt, för tidigt. Av en telefon. Vem ringer klockan 8 en söndagsmorgon egentligen? Men eftersom jag inte kunde somna om var det bara att gå upp. TV:n slogs på och eftersom OS-sändningarna inte visade nått intressant, ja då blev det "Sweet Sixteen" på MTV. Vilket lustigt program.
Stora fester och lägger bara ut snuskigt mkt pengar på att allt ska vara dyrt och bäst. Nej, ibland så undrar jag hur vissa rika personer tänker. Måste man alltid vara bäst?
  Men eftersom man är nyfiken i en strut, ja då kunde jag helt enkelt inte stänga av. Det är alltid så med mig, oavsett hur skräpigt programmet är tittar jag nästan alltid klart. Det måste nog bli skärpning på den punkten


Nu nalkas sista söndagen innan skolan börjar (känns tungt att inse det.)

/i

puh

Hemma! Jag skulle kunna säga det hur många gånger som helst, eller kanske springa ett glädjelopp runt stan (det hade tagit tid minsann!)

Dock består rummet att ett virrvarr av väskor. Jag förstår inte hur jag kunde släpa med mig så mkt grejer dit, men av någon anledning är det alltid så att man har mer saker med sig hem än  vad man hade från början. Sju väskor av alla storlekar var det totalt, nästa steg är att proppa in allt i den stackars garderoben.

Men det är morgondagens bekymmer. Nu nalkas dusch och film

Förlåt, men jag måste bara säga det en gång till: HEMMA!


/i


Kreativt skapande på en stenstrand i juli

Fredag

Sol och regn. Kan inte vädret bestämma sig för antingen det ena eller det andra. Jag blir hemskt uttråkad. Eller det är jag iallafall. Vill hem nu, inte vara på landet mer. Orkar verkligen inte. Vill hem till asfalten, avgaserna, de gröna bussarna och min röda cykel. Det sköna sängen, tennisen och alla kompisar förstås.

Men jag kommer hem, imorgon!!! Underbart.
Då blir det andra bullar i bloggvärlden. Under sommaren har bloggen gått på sparlåga, men nu är det dags att dra igång på allvar. Så räkna inte bort mig, för nu kommer jag tillbaka!!

Vi ses imorgon

/i

Wow

Mms bloggar! Otroligt ellerhur? Sitter i bilen påväg hem från A. Två trevliga dagar som innehöll bad och en fotbollsmatch mot brodern och hans kompis. Vi vann med 6-1! Synd att J inte kom. Nu os invigning. Ciao

Onsdag

Denna tidiga morgon började 06.20. Solig och spegelblankt vatten. Konstigt att det endast var nån dag sen vågorna var höga. Pappa och jag åkte från sommarhuset efter en stund, han till jobbet och jag till stan.
Nu väntar två dagar tillsammans med A och J, igen! Vi måste passa på och umgås nu innan skolan början, men den här gången i A:s lilla söta hus vid stranden.

Nu är det dags att ta sin tunga väska (lakan väger mkt!) och gå iväg till A för en fortsatt resa söderut.

Underbart!

/i


Från Mallorca 2006


sammanfattning

"Tiden går fort när man har roligt", sa alltid min gamla NO lärare. Och det har hänt fullt med saker under veckan som gått. Rummet är klart, begravningen lika så( jag grät floder) och dessutom har min A och J varit och hälsat på. Detta var helt underbart trots att J fick migrän attack och A lyckades sprida ut alla sina saker i hela huset.

Sommardagarna var varma och sköna men försvann lika fort som de kom. Höll på att blåsa bort häromdagen när mamma tvingade ut mig med hunden. Stor röd regnkappa, stövlar och en huva som blåste av konstant. Det kändes som om sommaren var slut.

Ok, det är den nästan för snart kommer jag äntligen hem! Då blir det ordning och reda på bloggen igen!

Fast först lite OS,
jag längtar!!!


RSS 2.0