21 december

3 dagar kvar
Nu lämnar jag storstaden för landet och kusinerna och är hemma först under mellandagarna. Sedan blir det New York!

Jag önskar er en riktigt God Jul och hoppas att tomten kommer med fina julklappar!20 december

Fyra dagar kvar
Igår var det skolavslutning och idag blir det kalas med hela släkten
Jag världens underbaraste kompisar

*kaffe
*Julljus
*En av alla fina komispresenter
* Bror

18 december

Nu är det värsta över. Fysiken gick nog inte så bra tyvärr, men jag gjorde iallafall mitt bästa. Dessutom har jag nu köpt alla mina julklappar!
Det fick bli en sista minuten shopping (aldrig mer!)  tillsammans med alla penionärer och mammalediga i tisdags och igår och jag lyckades nog fixa fram ganska bra julklappar. Det känns lite i plånboken att det gick åt mycket pengar på två dagar, men mina föräldrar och alla andra tillsammans lägger ner mer pengar än  vad jag gör, så jag ska sluta klaga.

Sista dagen innan skolavslutningen kommer inte heller att bli helt fel. Har en jättehåla just nu mellan 9.30 - 12.10 och slutar kl.13.00. Olyckligtvis har vi en städerska här hemma idag, hon kommer inte så ofta, och jag får inte vara ivägen. 
I eftermiddag blir det julklappsutdelning och fika med J och A
15 december

FysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikvFysikFysikvFysikFysik
FysikFysikFysikFysikFysikFysikvvvvFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysik
FysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikv
FysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysikvvvFysikFysikFysikFysikFysikFysikFysik
                                                 
                                                     Slutprov imorgon.

 Wish me luckNu får det vara slut på ljusbilder. Det har blivit alldeles för många för min del nu den senaste tiden

11 december

Tänk! Mindre än två veckor kvar till jul och två till lucia. December går på tok för fort. Mitt huvud består av en salig blandning av luciasånger och fysikformler och imorgon blir det en intensiv dag, liksom resten av helgen. Men det är fortfarande bara torsdag, tack och lov.
Går runt och njuter av det nystädade huset och man blir gladare när det är rent runt omkring sig, tills man kommer in i mitt rum och ser skrivbordet. Jag kan inte sitta där vid, utan står på knä och skriver förtillfället. Knäppt, jag vet.

Tittade precis ut genom fönstret. Det snöar!9 december

Nu säger jag stop! Det går bra att regna i oktober och november, det är bara mysigt, men i december, nej tack! Nu får det vara slutregnat.
Lite julstämning fick jag idag iallafall när jag spelade på en julkonsert och jag lyckades tränga undan min nervositet som tidigare varit ett stort problem dvs då glömmer jag tonerna, darrande fingrar och felspelningar. Idag spelade jag så fint

Veckorna bara rinner iväg. Imorgon är det dags att gå och knäcka till ryggen igen. Det var tre veckor sen senast, helt otroligt. Tyvärr har det inte hänt någonting på benfronten men det blir iallafall en kort dag för mig med endast en lektion. Jag hoppas att jag efteråt hittar min drömjulklänning som jag har sett på internet. Åh vad fin jag skulle bli.....

Nu har vi ljus här i vårt hus

8 december

Bloggen går på sparlåga nu. Jag har tusen bollar i luften. Julkonserter ungefär hela veckan och det nalkas både matteprov och Fysik A slutprov. Jag prioriterar skolan och alla konserter före bloggen för tillfället, men ska försöka hinna med allt. Lite julklappsinköp får jag väl också trycka in någonstans. 
Idag har jag varit ledig och har räknat om ett helt kapitel i matteboken. Ja, jag är också förvånad. Nöjd känner man sig iallafall. 
Nu går jag mest runt och gör ingenting. Fingrar lite på min paketkalender och undrar vad morgondagens paket innehåller.
Paketkalender. Dagens lucka. Stockholmskarameller från föregående helg.

 

4 december

*Pew*. Äntligen är min oro över. Jag fick, som jag antog, MVG på franskan trots slarv och den helt onödiga skrivuppgiften i svenska som vi blev utsatta för imorse är också historia. Det gick nog inte super och jag gillar inte min svensklärare så det gör inte saken bättre, men men.
Tänk, exakt 20 dagar kvar! Jag borde nog sätta upp önskelistan på kylskåpet. Har ingenaning om vad jag ska önska mig, men någon liten julklapp vill jag ha.
Dessutom gillar jag H&M:s reklam på TV. Tycker den är allmänt underhållande och välgjord. Kanske blir det något därifrån?

Dagens bilder tillängnas min fyrbenta vän som alltid ställer upp som modell när ingen annan vill

3 december

Vaknade jättetidigt idag och låg och tittade på julkalendern under mitt varma duntäcke. Jag började trots allt tio, men hade en lång skön morgon. Man borde kanske vakna jättetidigt då man har sovmorgon och bara gå runt i tofflor och göra ingenting?
  Nu har halva veckan gått och helgen väntar snart. Härligt! Trots att den är uppbokad med rep och konserter, men det blir nog bra iallafall. Dessutom har jag hittat världens bästa julklappsställe! En jättesöt minibutik som säljer ut allt för att de ska stänga! Perfekt

Förresten.... Efter en vecka av ösregn har det börjat snöa igen!
2 december

Sitter och tittar på Desperate Housewives, tuggar på ett äpple och försöker banka in svenskan i huvudet. Regnet piskar mot rutan och min glittriga luckkalender står i fönstret.
  Tro det eller ej, men förra julen hade jag absolut ingen julkänsla alls utan var helt känslokall. Nu sprudlar jag och njuter av varje sekund. Blev så sugen på gröt så det blir det imorgon.
  Jag struntar  fullkomligt i att stressa upp mig för alla prov som kommer inom de närmsta två veckorna och att mitt jullov kommer att innebära kemi, men vem bryr sig? Jag mår hur bra som helst!
1 december

Lussebullsbak, plugg och tända ljus. Åh äntligen december! Har öppnat första luckan i både glitterkalendern och paketkalendern och tittat på julkalendern. Än är det för tidigt att dra några slutsatser, men jag är lite skeptisk.
Ska titta på gamla julkalendrar istället dvs Pelle Svanslös och Greveholm.
  Älskade december

 

Måndag

Nu har jag varit i den kungliga hufvudstaden över helgen och det har varit hur kul som helst! Hann även med Uppsala innan jag åkte hem eftersom storkusinen pluggar där och så fint där var!
Dock blev flygresorna inte så roliga. Två timmar försenat påvägen upp och två timmar påvägen hem. Dessutom var det den läskigaste flygningen jag har varit med om och jag är trots allt en väldigt van flygresenär.

Jag drar det kort:
När vi kom in i planet fick jag en mindre chock. Så dåligt skick och kände att detta kommer aldrig att gå bra. Kort sagt, nej. Flygplanet backade ut och plötsligt släcktes hela planet och allt stannade. Detta hände tre gånger och jag var en aning nervös. Efter en halvtimme sa piloten att de behövde hjälp från flygplatsen att starta både motorerna med att detta "Var helt normalt och en vanlig sak" (har aldrig hört talas om det) Jätteobehagligt och han körde på full speed hela vägen hem, säkert för att inte få motorstopp. Usch, detta stora plan och alla var jättenervösa, men jag överlevde som tur var.

Som sagt, flyg inte norwegianairlines, iallafall inte till Sthlm. Nästa gång tar jag tåget......


Nu svenska och sedan lussebak. Vi ses senare

Dagens lunch och min adventsljusstake


RSS 2.0