Hej då!

Nu måste jag gå och lägga mig. Hela kvällen gick åt att packa, och jag hoppas att jag fick med allt.
Jag ska gå upp 04.45, så jag borde verkligen sova vid det här laget.

Ni får ha ett jättebra höstlov, och inget plugg. Man måste få vara ledig också

Vi ses på lördag den 1 november!

Hejdå Sverige, Hola España!

Torsdag







Torsdag.
Hela gårdagen gick åt till att skriva den när förbaskade shortstory:n till engelskan och sedan är inte läraren där idag! Jag blir totalt knäckt och tänkte tillbaka på alla de timmar jag kunde lagt på kemin istället. För imorgon gäller det. Jag har absolut ingen aning om hur det kommer att gå, men det känns tufft att ha prov dagen innan lovet. Jag har räknat ut att jag har pluggat varje dag, fem veckor i sträck  och har på så sätt betat av en hel del prov.

Imorgon är det dock lov! Så härligt. Om jag inte hade haft det att se framemot, ja då hade jag kollapsat förlängesedan.
Då ska jag belöna mig själv genom att äta jellybeans och packa ner bikinin i resväskan


χαμόγελο (grekiska: leende)





Tisdag. Tre dagar kvar. Kommer jag att överleva?
Huvudvärken ligger och lurar i bakhuvudet och är redo att attackera mig när som helst. Ögonen orkar knappt. Men nu är det bara att spurta, jag skymtar målsnöret låååånnggt därborta.

Imorgon är det onsdag och bara en lektion kl 12. Det betyder mys i pyjamas, stor frukost och sova lite längre än vanligt. Underbart.
Brodern min är hopplös. Han fick en ipod i present som han inte vill ha! Hur knasig får man bli! Give me.....


Pandekage og jordbærsyltetøj



När jag kom hem från skolan var jag extremt sugen på pannkakor och var tvungen att göra några stycken. Tyvärr är det nog inte min starka sida och min stackars bror höll god min, men jag har långt kvar innan jag kommer upp i min pappas nivå.
Tänk, om fyra dagar är det lov! Så underbart. Tyvärr kan man inte slappna utan måste vänta tills på fredag, ja då är det över!

Nu ska jag och min franskbok komma överens.

Au revoir

Längtan..........



 "Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns." (Karen Blixen)

Om en vecka har jag kommit fram och ligger på en kritvit sandstrand och blickar ut över det blåa medelhavet med kusinen.
 Om mindre än 10 veckor står jag på Times Square och njuter av att befinna mig i N.Y.



Nu ska jag däremot åka till sommarhuset. Vi ses på söndag kväll! Ha en trevlig helg!

Fredag





Lediga, underbara dag! Tyvärr går tiden alldeles för snabbt och nu måste jag iväg och jobba, och sedan måste jag intala mig själv att helgen kommer att gå åt till provplugg...... men man måste få vila lite också ellerhur?
Har iallafall äntligen införskaffat en kameraväska till systemkameran eftersom vi ska ut på många resor tillsammans.

Imorgon far jag till sommarstugan, har inte varit där sen i somras. Mys

Ovan: Ännu en höstbild från hundpromenaden, hoppas ni inte tröttnar. 
Resterna av broderns födelsedagstårta som tyvärr inte var så god. Alldeles för söt, men tårta är tårta

Un vase


 Idag fyller lillebror år och man får väl säga som alla andra storasystrar, "oj, vad han växer fort".
Även fysikprov A idag, vilket gick jättedåligt som vanligt. Våra prov är bussvåra, hoppas det gynnar oss när vi gör slutprov i december. Det var inte bara min bror som fick presenter idag, utan jag fick en försenad födelsedagspresent från kusinerna. En Alvar Aalto minivas! Så söt och passar mig perfekt eftersom jag tycker så mkt om iittala. Nu står den så fint  i min fönsterkarm .

Tennisdags, sedan tårta

En kopp choklad........


Regnig onsdag.
Alla löven har blåst av träden och ligger i små högar på cykelbanorna, vilket betyder halkrisk (ja, jag har varit med om det några gånger). Imorgon fyller lillebror år och eftersom han inte har skrivit någon önskelista så blev det en improviserad present.
Nu måste jag göra lite engelska och önska mig lycka till på fysikprovet imorgon

Förresten, vad är inte bättre än en kopp varmchoklad en dag som denna?

Tisdag





Tisdag.
Klarblå himmel och jag har nu blivit fulladdad med D-vitamin.
Det spännande nya ämnet ACT stod på schemat och det består  fyra lektioner där vi får lära oss att hantera stress. Något amerikansk som skolan har infört för alla NV2:or , en avslappningskurs helt enkelt!
Väldigt stor del av klassen var missnöjda efteråt och gick och morrade för att det var bortkastad lektionstid, men jag var riktigt nöjd och tror det kommer att hjälpa mig med en del och det var intressant. Nu är det trots allt bara fyra lektioner, som dessutom handlar om stressbearbetnig, så det kan de väl stå ut med, haha


Ovan: I brist på fantasi och kreativitet (kameran laddas) så visar jag lite gamla favoritbilder från förra året.

Måndag







Svenskan gick ingen vidare, så jag gav mig ut i löparspåren för att rensa hjärnan. Sprang min vanliga slinga när jag stötte på en tjej som sprang i pippi tröja, Dr. Martens och stuprör. Jag trodde först hon hade bråttom, men sedan stötte jag på henne igen och insåg att detta var hennes joggingoutfit.

Nu ska jag ta itu med veckans miljarder grejor.

Söndag







Söndag. Lite fysik och gå runt i en gammalpappa skjorta. Nu väntar en fyra dagars lång skolvecka.
Är det fler än jag som har haft problem med blogg.se, dvs inte kommit in?

G O D I S

Lyckades förlora en tennismatch mot mina små elever och blev skyldiga dem godis, för tre veckor sedan! De hotade med att hälla ut alla bollar om de inte får det idag så jag fick ta mig i kragen och nu är jag skuldfri. Dessutom är nu 2 av 5 prov avklarade.

Dags att gå till jobbet, så vi ses nog inte mer idag.....
Ha en trevlig fredag!


Legoklocka

Slutade tidigt eftersom kemilärarens röst strejkade. Rotade runt i lite lådor och hittade min gamla älskade legoklocka från lågstadiet.
En klocka som hade hur många olika remmar som helst som man kunde sätta ihop och dessutom var urtavlan självlysande i mörker, en sjuårings största dröm! Jag hittade även att gammalt passfoto av en 6-årig Irma, som var väldigt slitet, därav fläcken vid ögat.

Vilka minnen man kan hitta i gamla lådor!




Tisdag

Kakdag på biologin och håltimme, kan det bli bättre? Dessutom var kemi/biologi läraren krasslig, så vi kanske (bara kanske....) har inställda lektioner imorgon. Visst, man ska inte hoppas för mycket, men visst hade det varit skönt med endast en lektion imorgon?

Nu ska jag iväg på massage och sedan måste jag nog klappa lite på matteboken.
See you later!



Or maybe a cup of tea?




Vad konstig min eftermiddag har varit.
Helt plötligt började min värld att snurra och jag har varit  väldigt yr i flera timmar. Jag har  inte göra någonting utan har fått röra mig försiktigt och varit lite rädd för att ramla. Trodde det var lågt blodsocker, men det blev inte bättre för att jag åt. Nu är det nästan borta, men jag känner mig lite skakig.

Jag fick tillbringa tid i sängen och läsa min nya ELLE och dricka te i stora koppar.





Good morning! Would you like to have the newspaper?





Ledig måndag. Skönt!
Igår kom min mamma hem från London efter en helg med födelsedagsmiddag med bästa kompisarna. Och idag åkte min bror iväg för att prao:a i, ja London! Är man avundsjuk eller? Det roliga är att de åker samma plan dvs mamma tog sista planet hem och min bror flyger samma tillbaka.

Iallafall, mamma hade köpt med sig lite saker hem till mig. En fin kappa eller rättare sagt en brun Duffle, lite smaskigheter från Harvey Nichols och Elle UK och InStyle. Jag blev jätteöverraskad!

Nu ska jag och plugga lite. Har tyvärr 2 av 5 prov innan höstlovet den här veckan.





Ovan: Det är inte varje dag man får läsa gårdagens The Sunday Telegraph och äta några M&M:s till frukost

Sorry

Mitt internet har varit konsigt (dumma comhem!!), därav blogg torka, dvs jag har inte kunnat komma åt internet. Ja, jag höll på att bli galen, iallafall nästan

Men imorgon darlings, då är jag tillbaka och bilderna och bloggen med!


Vi ses imorgon

RSS 2.0