kl 21.23 från ett fönster
En stund i ett fönster en lördagskväll. En styck kamera.

Igår var det två överraskningsfester. En för pappa. En för M som ska till Australien. Den sistnämnda var helt underbart rolig. Musik och folk. Skratt. Dans mitt i natten.
Ikväll är det duntäcke och v.ä.n.n.e.r som gäller


I don't reach the peak
Ovan: Nya jeans, lapp som låg med jeansen, jag

Visst skulle det bli en glad och rolig dag idag? Tjii fick jag. Hur bra mår jag på en skala mellan 1-10? Ja, mycket sämre än igår iallafall. Vi börjar med det tråkiga

Samhällsprovet vi gjorde för några veckor sedan gick dåligt. Jag är extremt besviken på mig själv. Ställer alldeles för höga krav tydligen, högsta betyget såklart!, och sedan när det går dåligt så rasar världen samman. Jag kan inte fatta hur det blev såhär. Jag pluggar alltid minst 2 veckor i förväg och känner mig förberedd. Ska jag plugga 4 veckor för att det ska gå bättre? Gud, jag blir galen! Allt jobb i onödan
     Dessutom kommer  min bror i 9:an eventuellt inte bli godkänd i matte, hans sämsta ämne. Hur blir det med hans gymnasiedrömmar?

Det roliga då.
Ikväll blir det festis med en massa roliga och så har jag hittat en fjantig webcam. 

When you try your best but you don't succeed


Urk. Stön. Stånk. Jag. Orkar. Inte. Mer. Nu.
Nu. Får. Det. Vara. Slut!

Biologiboken har ungefär ätit upp mig, jag har nog fått bihåleinflammation och är utarbetad. Kort sagt, dålig dag.
Vet ni vad, jag återkommer imorgon med glatt humör och roliga bilder.
Bättre än att sitta och klaga ellerhur?

Je reponds

Jag har inga frågestunden, men får frågor lite då och då, vilket är kul.
    Väldigt ofta får jag dessa nedanstående frågor. Så, det var kanske lika bra att svara på dem, så kanske jag slipper dem i fortsättningen. Men fortsätt fråga på om det är något ni undrar. Frågar man inte får man ingenting veta som det heter.

Fin blogg! Tack så mkt. Hur mår du idag då? Trött, stressad, men annars mår jag bra Har du tagit alla bilder? Japp. Vad har du får en kamera? En Nikon D80. Vilka objektiv använder du? 18-55mm, 50-200mm Var bor du? I södra Sverige, i en stad där det kanske finns fler cyklar än invånare. Hur lång är du? 183 cm över havet. Vad har hänt med ditt ben? Ja, det vill jag helst inte berätta, ingen vet vad det är för fel på det, men det ser verkligen inte ut som det andra benet längre. Någonting jag kommer att få leva med resten av mitt liv och som jag inte riktigt kan acceptera. Jag kommer tex aldrig mer kunna gå i korta klänningar eller shorts Varför reser du så mkt? Tja, ingen aning faktiskt. Fråga mina föräldrar. Kul är det i alla fall. Vilka länder har du varit i? Oj, vet inte. Hur många som helst. Vilket är ditt favoritresmål? USA, framförallt New York. Jag älskar även att åka skidor, helst i alperna. Vilken linje går du? Natur med miljöinriktning. Ska vi lägga till varandra på bloglovin'? Nja, kanske, kanske inte. Är inte så bra på bloglovin' om jag ska vara ärlig.


I ♥ Sthlm

Ovan:
Kusinernas hus (à la arkitekten Pappa)
Påse fylld med bl.a. te
Seaview

Jag älskar Stockholm! Fastän mina kusiner bor där och jag har tillbringat en stor del av mitt liv i denna stad kan jag inte få nog. En anig avundsjuk är jag på er som bor där året om. Kan vi byta?
    Nej minsann, hit ska jag flytta när jag blir lite större och därmed basta. Här kan jag inte sitta och mögla! 

Ska jag komma ett steg på vägen måste jag pricka av ett gigantiskt biologiprov först. Plugg, here I come!

xoxo

what about Breakfast at Tiffany's?
Igår:  
Fest för hela slanten och jag var på ett strålande humör och skrattade hela kvällen.

Idag:
Vaknade vid åtta trots några ynka timmars sömn, men mår prima minus förkylning. God frukost i ett tomt hus och snart blir det tågfärd till resten av familjen på landet
   På lördag blir det ett besök i Stockholm och kommer först hem på måndag. Vad jag ska göra där? Åka till sjukhuset och träffa en massa läkare. Mindre roligt

Vi ses först på tisdag och håll tummarna för mig!

Copenhagen calling


Vad gör man när läraren har fått pengar från skolan? Jo, man tar sin lilla NV-klass och tar med dem till Darwinmuseet i den danska huvudstaden.
Rolig dag, lång promenad från Københavns Hovedbanegård, trötta fötter i ett par vita converse, men utställningen var helt OK, uppstoppade djur lite varstans och ett och annat skelett såklart.
Sedan är det förstås alltid trevligt att komma till Köpenhamn. Trots att det ligger så nära Sverige, så känns det ändå som man är utomlands, långt bort liksom, och det är en känsla jag gillar.

Davs!

A.M.I.G.O.S

Vad vore inte en söndag utan lite B&J, vänner, träning och allmänt skvaller med bästa kompisen? Inte värt att missa iallafall om ni frågar mig.
Vet inte varför det har blivit så mkt B&J på senaste tiden, kanske för att det är sådär busigt gott, sötslibbigt och superdyrt?  Eller kanske för att det är en sådan bra kombo med en omgång av favoritserien?
   Varför inte blanda så mycket amerikanska produkter man kan om man nu har chansen!


rapeseed
Yellow. Jaune. Gelb. Amarillo.

Hela min värld runt om kring mig är helt gul

birdiebirdie namnam
I tisdags var jag på exkursion, studsade runt i röda gummistövlar, tittade i kikare och skrämde fåglar. Det var den roligaste utflykten jag har varit med om på länge, pastasallad och ballerinakex slank ner och vem visste att fåglar kunde vara så roligt trots att det låter hur nördigt som helst.

Men jag går trots allt NV, är det inte meningen att man ska vara lite halvnördig då? ;)

när jag gav dig en gloria


Idag har jag lyssnat på massor av skivor, känt mig stolt eftersom jag stödjer artister genom att köpa deras album, surnat till på kassörskan på Ica, skrikit lite på min cykel och valsat runt i rosa strumpor.
En lektion bland blad och bladlöss har även klämts in och nu sitter jag och knåpar på mitt föredrag om djur i Australien.

Visste ni att det finns 230 olika däggdjur i Austalien?
Nej, jag tänkte väl det....

rhubarb
Söndag.
Nöjd och magen full av rabarberpaj, en jordgubbsmilkshake och kroppen är sådär trött som den kan vara efter fem intensiva träningspass under en vecka. 
Jag dansar runt i min fina blommiga klänning som invigs i Venedig, tyget är mjukt som silke under mina fingrar, lätt som luft. I knät ligger en ny Elle Belgique och väntar på att bli öppnad.

Dessutom är jag fasligt trött på att  bara fotografera natur och vill ha lite utmaning. 
A, vill du bli min modell?


minnen

Nu har jag tillbringat en natt hos mormor och morfar, blivit bortskämd, ompysslad och bara allmänt gått runt och myst. Jag har alltid älskat att tillbringa dagar hos dem, som liten fick man göra allt det där hos mormor som man inte fick för mamma, men sedan var osmart och berättade det för henne.

Jag vill vara sisådär liten igen, inga bekymmer och krypa ner mellan föräldrarna när man hade mardrömmar. Fast det är samtidigt kul att vara stor. Det är nu hela livet ligger framför mina fötter och allting spännande väntar runt hörnet.

Och det roligaste av allt, att vara stor nog att ta hand om en kamera. Imorgon ska jag ut på bildjakt så varning för bildbomb

humledumle
Ett bi på ett grönt blad helt enkelt.Vi är lördagens änglar

Visst är det fint med blommande fruktträd? Helt underbart om någon frågar mig. Två dagar på landet räckte för min del innan stadsblomman inom mig ville tillbaka till storstadsdjungeln.
Bruna armar blev det och ett gammalt gameboy sysselsatte mig. Barndomen fladdrade förbi när jag äntligen klarade hela  Harry Potter och de vises sten på gameboy colour från 2001.

Det ni!

RSS 2.0