Friday

Skolveckan är slut, dags att vila upp sig och försöka att inte stressa inför proven (good luck Irma!).Glädjeskutt

* Det regnar inte (ja, snö är bättre!)
* Nya skor
*  Blå tuggummiglass
* Iranska torkade fikon! Det godaste som finns!


Gå och göm dig

*  Historie och kemi provet
* Svenskläraren (vadå blomdikter?)
*  Ett sommarlov till sommarlovet!
* Var är värmen?


Irma has much to do

Ja, jag vet!! jag borde göra annat, tex svenskan som jag helt hade glömt att vi hade i läxa och lite historia och kemi, men så sitter man där med boken i knät och tankarna fladdrar i väg och ¨det kliar i fingrarna som så gärna vill trycka på powerknappen på datorn, och voila!!!

  Här sitter jag nu. Stressad som vanligt, men känner att hon ändå har koll på läget. Svenskan är iförsig utesluten. Varför älskar denna svensklärare läxförhör på allt man gör?? Hur kul e det att sitta och läsa världens tråkigaste svensklärobok (som inte är svart vit inuti, den e vitblå! bara en sån sak!) och läsa in en massa ord som man ändå kommer att glömma och knappt förstår?! Jag lovar, ingen har så tråkiga svensklektioner som min klass. Läraren bubblar, drar dåliga skämt som ingen förstår, glider över på andra grejer som inte har med saken att göra och så, eftersom vi är en NV klass ,som han mkt noga förklarade med hög röst, så ska vi analysera dikter om blommor! Livet är hårt ibland.

Om jag nu ändå ska kritisera lärare så kan jag ge min kemilärare lite skäll också. Han har nog fått för mig att jag är ganska dålig i kemi (jag är inte dålig!, har faktiskt koll men är inte bäst i klassen! Ursäkta!!!!!!) och måste fråga mig minst 5ggr varje lektion (lugn jag har räknat!) "Hur går det med kemin", "Hänger du med?" Är det för svårt?" "Förstår du?" "Har du börjat sätta dig in i detta som kan vara lite svårt?",
Tack så mycket för omtanken men jag känner mig superdålig och nertryckt när du säger så så snälla, kan du sluta!!

Nej, jag ska sluta klaga och strunta i lärarna och köra mitt eget race. Sorry för den negativa bloggen. Jag ska vara lite positiv och säga att jag uppskattar snön, fast jag vill ha vår men hellre snö än regn

Hejhopp

Charlotte Perelli?

Charlotte Perelli?Liknar inte Charlotte Perelli en Bratzdocka?Back again

D-dag, fortfarande påsklov och jag e hemma. Inte alls sugen på att gå till skolan imorgon, men men. Här sitter jag nu och dricker en äcklig cappucino från Ica som min mamma fick som prov. Paketen ser proffsig ut och den innehåller inget socker men fy fasen vad äckligt! Smakar havssalt. Ingen höjdare alltså. Det mesta som innehåller socker är oftast för sött men om det inte innehåller nått alls så blir det bara skräp. Hur svårt kan det va? Tex sylten innehåller mkt socker och när man köper en syltburk som säger att produkten är utan, så innehåller den sötningsmedel istället. Vilka problem jag har, haha. Saknar Starbucks och framförallt New York!!! Mina kusiner är där nu och jag är så avundsjuk. Är det nån mer än jag som vill ha Starbucks i Sverige?? The coffee taste like heaven!!!! Men det finns Starbucks på kastrup och jag ska till the big apple i jul så jag får väl hålla mig.

Köpte nya jeans igår och skor. Mkt fina, men ingenting för leran i stadsparken

Hejhopp

gasen i botten

Snön ligger kvar, det är kallt och blåser småspik, det e fortfarande påsk och här sitter jag med små tofflor på.
jag hade väntat mig en påsk med solsken och fåglar men det får vänta antar jag.

Nu har jag en grej till att stryka på min "att göra" lista. Jag har nämligen satt mig bakom ratten för första gången!

Det var lite tråkigt väder och mamma tyckte att jag kunde börja övningsköra lite. Jag har gått den obligatoriska kursen (2 ggr tillochmed!!!! först med pappa och sen med morfar och mamma, trist som jag vet inte vad) och nu var det alltså dags för Irma Ebba att sätta sig bakom ratten på en svart volvo V70. Fjärilarna började flyga runt i magen och brorsan satte sig flinande i mitten i baksätet. 
Mamma gav mig lite korta instruktioner och jag försökte. Det gick faktiskt jättebra och min bror som hade förväntat sig värre saker och satt och flinade i baksätet satte skrattet i halsen, haha!! Jag svängde och bromsade och körde nog inte så snabbt, kanske 10 km/h men kände mig som en racerförare!. 

Athena som för tillfället befinner sig i Iran skryter med att hon redan har kört men det har jag också och det var riktigt kul. Undrar hur hon har det förresten. Nyår där idag, så det e nog fest och grejer. Vi får trycka ur henne detaljer när hon kommer hem. 

Bloggdebuten avklarad och likaså kördebuten. Vad väntar här näst?

hejhopp

Vädergudarna??

Ja nu har påsken börjat. har jag sovit länge? nej självklart inte, varför funkar det aldrig att sova när man har ledigt? sprungit, nej, ätit godis, ja :) Jag har landat i sommarstugan i norra skåne, tagit på mig mina utslitna numera grå Ior tofflor och dricker varmchoklad.

Iallafall, vaknade imorse och tittade ut. Jag ville bara går och lägga mig igen. Utanför mitt fönster låg ett lager med snö!! Jag du läste rätt, SNÖÖÖÖÖÖ!! Vad gör den här? har absolut ingenaning men här vill jag inte ha den iallafall. Igår var det jättefint väder, solen sken som den ska göra på påsken och vitsipporna sträckte på sig efter en vinters sömn. Men tji fick vi alla, vi små grå möss som har levt i en grå burk här i skåne. Vädergudarna bestämde sig att vi tydligen hade saknat snön och ska gottgöra oss, så nu snöar det som attan! Det känns som ferbruarilov. Tur att jag tog in kaninen igårkväll. Inga kaniner i torkskåpet tack (lång historia som jag tar en annan gång)

Brossan slötittar på Tv, hunden snarkar och jag har tråkigt. Undrar vad Athena har stoppat i sin väska, tycker att Gwen Stefani passar bra i brunt hår (cool videon) och att jag inte vill bo i skåne i framtiden 

Hej hopp!saturday morning

Finally påsklov!!! Jag har längtat!!!

Ingen behöver nog mer semester än jag. Jag kände hur  min stora långa kropp skrek efter sovmorgonar och strosa runt i pyjamas dagar. men nu ligger sköna dagar runt knuten och de ska bli mottagna med öppna armar.

Igår var det en dag som innehöll allt från vattenpölar som på någon underligt vis verkar förförja mig eftersom var jag än sätter foten finns där en vattenpöl, en lasershow som inte har ändrats på de senaste 3åren och sist men inte minst marsvinskiss.

Jag, jull och gris hade myspys kväll där de tvingade stackars mig att titta på Let's dance ( ingenting som passar mig. Svettiga programledare och omgjorda blasskiga poplåtar i danstempo, nejtack!) Vi hade jättemysigt och läste alla roliga test i cosmo och bara fjantade oss. Iallafall, julias små marvin var också med och Fleur tyckte nog att hon hade varit ute förlänge och kissade på mig. Athena, den lyckliga filuren, hennes marsvin kissade bara på julias tröja som hon hade i knät. Suck
Sist: Vi kollar film, julia klagar på att de ska skjuta varandra så att filmen kan ta slut och jag förklarar trött och högljud att de kan inte döda varandra, för e man död kan man inte skjuta varandra. Denna kommentaren får athena att ramla av soffan och jag inser jag trampade fel. haha jag skäms

Idag blir det en spännande dag där min 15 åriga bror ska ta steget in i svenska kyrkan och självklart schlager. vem ska missa en helkväll med fula frisyrer, dåliga skämt och framför allt smöriga låtar? Vi får se om fel låt vinner. 


Hejhopp 

 

Why??

Whoho!!! Kolla vem som har satt foten i bloggvärlden!!
Jaha då är jag också en av alla med blogg..... Varför??? Har absolut ingen aning! Kanske för att:

* Man känner sig tvingad att följa strömmen?    Är det inte meningen att man ska gå emot den?

* Man vill vara cool?,     hmmm kanske

* Är förlat för att försöka skriva dagbok?,    Visst man intalar sig själv för att göra det men hur ofta händer det?

* Är nyfiken på hur det fungerar? Ja kanske det

Iallafall..... Nu sitter jag har, bloggoskuld som jag e och har noll koll.

Vi gör ett försök, debuten är iallafall avklarad

Hejhopp!


RSS 2.0