tisdag

Engelska nationella idag. Tror faktiskt det gick ganska bra. Hoppas det iallafall. Kände inte för att gå hem så tvingade sara och jessica att äta på stan med mig. Det blåste en del men en falafel och en bänk i solen slår ingenting! Sålänge man inte behöver ha jacka är jag mycket nöjd

Gick hem och var en duktig hundägare som gick en stor tur med lillhunden för ovanlighetens skull. Hon var mycket nöjd efteråt fast jag var tvungen att bromsa henne vid ankdammen annars hade både hon och jag varit dyngsura vid det här laget. Attten liten hund är så stark. Otroligt

Har hittat en kokbok med mycket recept från delar av världen. Gjorde nån skum äppledryck från nordafrika. Ingen höjdare men min stackars lillebror smilade och låtsades att det var gott. Vissa dagar är de värda en medalj.

image12(Hade ställt in kameran på fel inställning, därför blev det grått och grönt)

måndag

För tillfället har jag nog världens tråkigaste liv. Ingenting händer och jag känner mig bara nedstämd trots vädret. Ingenting känns kul. *suck*

Kom hem från skolan´, vrålhungrig som vanligt och bestämde mig för att vara lite nyttig. Det fick bli scones med dinkelmjöl och fullkornsmjöl. Men ärligt talat, varför skulle jag konstra till det. Scones ska vara scones, därmed basta. Inget krångel men lilla jag försöker alltid att se det från den nyttiga sidan. Lite tort blev det men det slank ner iallafall.

Vårdcentralen idag p.g.a svullnaden inte går ner. Magnetröntgen ska det tydligen bli, usch


söndag

Molning, varm söndag men varför ska jag klaga på värmen? Sommaren är förhoppningvis på väg!

Träffade J och gick hem till henne, åt persikokräm och uppdaterade oss om varandras skolor. Längesen jag åt kräm, typisk dagismat. Åh, vill inte bli stor.

J hade varit i danmark med sin mamma och köpt en jätterolig parfym som jag inte hade en aning om att den fanns. Gogglade på namnet och upptäckte att det fanns helt galna dofter! Vem vill inte lukta regnvåt sommarträdgård, kanelbulle eller godis? Vill ha!!

http://www.eleven.se/library-of-fragrance-by-demeter-b137.html (hemsidan)

Samedi

Lördag igen. Veckorna bara rinner iväg utan att man kommer ihåg vad man har gjort. Börjar väl bli gammal och grå.

Dagen började med att rensa garderoben. Det brukar annars vara en typisk söndagssyssla men eftersom jag inte kom in i min garderob utan att slå ihjäl mig så var det bara att ta tjuren i hornen och göra någonting åt det. Resultatet blev helt ok, fast jag är medveten om att det inte kommer att vara så länge. Jag insåg också att det är förlite förvaring och att garderoben behöver utvidgas. Jag framförde min idé för pappa och fick ett grymtande svar tillbaka......

Kvällen är lugn. Har haft så mycket att göra och konsert idag så jag orkar faktiskt ingenting. Jag och zagohunden myser framför TV:n, äter lite popcorn och tittar på Sex and the City. Jag har precis upptäckt denna serie(ok lite efter....) och tycker att den är bättre än jag har vågat hoppas på. Jag e fortfarande galen i F.R.I.E.N.D.S men efter att ha sett alla avsnitt minst tre gånger behövs det lite nytt blod, om man kan säga så. Vännerna är fortfarande nr 1 och kommer alltid att vara men SATC gänget klättrar på listan.

Nej, tillbaks till soffan och lillhunden........................

490417-8Zagohunden

hungrig

jag är hungrig! Min mage har fastnat i ryggraden som min kära moder brukar uttrycka det. Är sugen på något, vet inte vad men hemma hos oss finns ingenting roligt. Bara knäckebröd och det är trist och tråkigt. Wasa reklamerna vill att vi byter bröd men hur kul är det att bara äta knäckebröd. Jag får väl gå över till ica och snoka i kyldisken. Detta var typ världens tråkigaste inlägg men jag lovar att återkomma med ett mer intressant.

hejhopp

Sol på lilla nosen

Tjoho! Första solbrännan har anlänt! Inte långt kvar till sommaren nu.

Vandring med mentorsgruppen idag. 9 km om jag inte är helt fel på det. Underbart väder med sol och med matsäck. Vad är bättre än en dag i solen med människor man tycker om? Inte mycket iallafall. Jag har varit så överlycklig över det fina vädret att läxorna redan är avklara! (de brukar de inte vara såhär tidigt kan jag lova) 

Hämtade min väska på posten som jag hade beställt från internet. En randig väska i sommarens underbara klara färger och som kommer att bli perfekt nu under denna ljusa årstid. Den var inte särskilt dyr, 750kr, och den var inslagen i rosa papper och i en liten svart tygpåse. Bara en sån sak! 
 Säljaren informerade mkt bestämt att den var unik, det finns bara en av varje. Oups.

En ambulans viner förbi. Jag får gåshud. Aldrig mer sjukhus snälla

Hejhopp

rädd

Foten har svullnat upp igen
Jag är jätterädd


Dagarna de går och går efter varandra

Nationella idag. *Suck*. Jag har redan förbrett mig på kommentaren med röd penna som alltid står sist. "Nice text but you need to practise your grammar" *dubbelsuck*. Hade med mig ett jättefint rött äpple som läraren misstolkade och trodde att det var till honom. Men nej ett finemangäpple släpper man inte ifrån sig. Vi har nog ingen vanlig engelska idag, iallafall har hela klassen (tillochmed de duktiga!) gått hem så den stackars läraren får isåfall ha lektion själv.
 Det är det bästa på gymnasiet, att man har håltimmar. Jag är lite bortskämd med att bo 3min och 40sek från skolan så det är bara att gå hem, sätta på en kopp te och kanske låta tankarna vandra iväg över internet. Håltimmar ska man plugga på men vem gör det egentligen? Jag föredrar även att börja tidigt och sluta tidigt. Ingenting går upp mot ett tyst hus där man tex kan sjunga högt i vardagsrummet och spela hög musik eller varför inte äta en macka utan tallrik utan att pappa kommer, klagar och sopar  upp smulorna. Lovely

Skitväder här igår. Kallt och regnigt. Tur att ingen modeguru såg när lilla jag kom cyklande i världens fulaste regnbyxor och illröd jacka. Vem är snygg i regnkläder egentligen?

Hejhopp

Ledig måndag

Ledig från skolan idag så jag och mamma åkte till en större stad för att kolla utbudet. Det var fint väder så det passade alldeles utmärkt, och jag kom ut för en gångs skull! Jag gick in i en massa butiker men försäljarna dras till mig av någon underlig anledning och frågar en massa. En försäljare hoppade på mig när jag gick in i en butik och kollade på en jacka och sa : "Jag såg direkt att det var den du ville ha". Usch, jag tycker det är jättejobbigt och går ut igen. De får nog byta säljmetod, den fungerar iallafall inte på mig. 
 
Köpte en fin grå vårjacka på SPIRIT, billiga snoddar på H&M som var nedsatta till 10kr (inte så snygga men de var inte dyra), ett armband från SNÖ och en vit sjal där 25% gick till UNICEF, ganska fin faktiskt och jag är bidrar så att barnen ska få det bra. Jag kommer att bära sjalen med stolthet.

Nu ska jag på utvecklingsamtal och min mentor kommer att bli sur för att jag har tappat bort en lapp som jag skulle ha med mig


påse

Hej hopp

Solen skiner, köp gardiner

Jag är nog världsbäst på att befinna mig inomhus när solen skiner. Jag vet inte hur det kommer sig men jag har alltid en massa andra saker att göra och när jag plötsigt börjar inse att solen skiner och börjar knyta skorna, ja då går solen i moln och alla som har befunnit sig ute kommer in. Hur kul är det då att gå ut, helt själv?

suck


Dagen då rum 14 på Akuten blev mitt "hem"

Svullnaden hade försvunnit i min fot men mamma tyckte att det ändå var säkrast att ringa till vårdcentralen. Jag var fortfarande svullen om benet men tänkte att det inte var så farligt. Vi fick en tid kvart i tio och jag tänkte att vi inte skulle vara där så länge, satte på mig ganska fina kläder och messade ullis att hon skulle säga till matteläraren att jag kom lite sent.
  På vårdcentralen fick vi vänta ett tag och väntrummet fylldes mer och mer. Jag fick tillslut träffa en läkare som klämde på mig och var tvungen att kalla på en annan läkare. Det kom inte bara en utan två och började nypa i mitt ben och sucka allvarligt. Jag blev jätterädd och kände att tårarna började rinna. Läkarna tittade frågande på varandra och den kvinnliga frågade den manliga om det var det farliga som de hade konstaterat eller det mindre. Den tråkige manlige läkaren berättade för mig att jag kanske hade fått en propp och att det var farligt om den lossnade "och började åka omkring" och att jag borde åka till akuten och att jag skulle få sitta där i några timmar. Jag började gråta, är jätterädd för sjukhus, fick min remiss och cyklade till sjukhuset med mamma. Jag började inse att jag inte skulle få gå i skolan den dagen.
  Jag hamnade på barnakuten. I det pyttelilla väntrummet satt sjuka barn och jag frågade mig själv vad jag gjorde här, jag hade inte ont! Jag blev inslussad i rum 14 och en läkare kom och pratade med mig. Hon var väldigt snäll, kände på mina reflexer och kände på benet. Hon visste inte var det var men att de misstänkte en blodpropp. Jag bara grät och skakade vilket ledde till att en sjuksköterska trodde att jag hade feber. Läkaren lämnade mig och sa att jag skulle få lämna blodprov, EKG och göra röntgenundersökning, vilket de inte hade bestämt hur den skulle gå till.
  Efter två timmars väntan kom en EKG maskin rullande in till mig. Jag var uppstressad och hade ont i rumpan av den hårda britsen jag satt på. Jag fick en massa sladdar på mig och mitt hjärta var det inget fel på. Efter ytterligare en timme kom tre sjuksköterskor och sa att de skulle sätta in en slang i min fot (jag började gråta igen). De satte på bedövningssalva, värmde min kalla lilla fot och letade blodkärl, och så helt plötsligt stack de mig. det kändes som en blandning mellan getingstick, humlestick och myggbett. Ingen höjdare alltså. Men de missade blod kärlet och tog hål på det så de fick leta upp ett annat och försökte igen men stack även hål på detta. Klumpigt gjort. En annan äldre sjuksköterska kom in och föste ut de tre andra och tog tag i min fot och lyckades pricka ett blodkärl men utan bedövningssalva den här gången. Åh vad det gjorde ont! En slang sattes in och jag lämnade blodprov.
  Jag skickades till röntgen och de gjode ett ultraljud på mitt ben. Ingen blodpropp!! Jag blev jätteglad och trodde att jag skulle få åka hem men nejnej...

fotMin kanylfot
Det blev läkarbyte och nya läkare och sjuksköterskor kom. Den snälla gick hem och en elak kom. Han drog dåliga skämt och jag var inte alls på humör för det, och helt plötsligt fick han för sig att göra om allting! Mamma sa stopp och efter tre timmar när han hade tittat på alla provsvar (blod, EKG m.m) ville han göra en utraljud för han trodde att det kunde vara en tumör(hjälp!) fastän provsvaren var bra. Mamma tyckte att vi kunde vänta med det tills om några dagar men han lovade att jag skulle få gå hem sedan så det var bara att lyda. Jag gjorde en ultraljud på magen men det var inget fel men han ville fortfarande inte skicka hem mig. Han försökte komma på andra grejer att hålla mig kvar men eftersom ingenting var fel så kunde han inte hålla kvar mig. Jag fick gå hem om jag lovade att komma tillbaka om en vecka om det inte hade blivit bättre. De plockade ur slangen ur min fot. Den hade satts dit i onödan eftersom de hade bytt röntgen metod. Nu var jag lite smått sur eftersom jag hade haft ont i onödan men jag fick ett litet fint kattplåster och en blå fot. tack så mkt.! Allting gick i snigel fart på akuten och dit vill jag inte komma igen. Tänk på dem som är mer sjuka än mig!

kl. 23.30 fick jag och mamma checka ut från barnakuten och rum 14. Efter 14 timmar var jag trött men lättad och cyklade hem. Håll nu tummarna att detta förvinner!

hejhopp!


Dagar där allt eller inget händer

Tisdag, tre dagar kvar den här skolveckan, 10 dagar till fysikprovet, 9 veckor till sommarlovet och fem månader till födelsedagen, och mycket kommer att hända på vägen

Svullnaden runt foten har inte lagt sig. Funderar stark på att gå och undersöka felet. Svullen fot = ingen gympa eller tennis till min stora förtvivlan. Men om mamma säger så, så får man väl lyda. Inställd lektion idag igen (de börjar bli gott om dem) så jag gick hem, ut med lillhunden och slog mig ner framför tv:n. Oprah träffade en massa personer som inte visste hur deras pappor såg ut (helt ok, inte jätteintressant men men) och helt plötsligt så somnade jag. Det har aldrig hänt förut och jag vaknade som tur var efter en timme och göra lite lunch och sen skola. Skulle egentligen gått till ullis men somnar man så får man skylla sig själv. 
 Namnsdagsbarnet bloggar

490417-4Vad har hänt med min fot? Den är uppsvullen och dubbelt så stor som den andra och jag har absolut ingen aning om vad jag har gjort, jag har ju inte ont!Hoppas verkligen att det förvinner. Det ser inte så lovande ut, det har redan gått tre dagar. Hoppashoppashoppas!

Dans på gympan idag. Eller pardans kanske man ska säga. Vi dansade nån konsig dans som säkert ingen människa innan vi har dansat, american nånting hette den, och så var det såklart bugg och vals. Från den gamla mellanstadie tiden när man dansade tjej tjej och så vidare så fick alltid jag vara kille, så idag när vi dansade så fick jag inte vara den som förde.Det var en upplevelse, att slippa göra allt, bara svänga med :) Och killarna har vuxit om mig snart, blev bara lite problem när sebbe cc skulle göra en piruett med mig. Hmm..... . Wille och jag var grymma på american grejen men det gick såklart över styr när kan skulle härma gympaläraren och stampade rakt på min stackars gympaskolösa fot. Men ingen skada skedd och jag kunde dansa vals med Sebbe A sen.

Och på tal om ingenting så har jag namnsdag idag och förvånandsvärt många kom ihåg det! Tack allihop (ok athena du räknas)!

Hej hopp


lördagsproblem

Det var ett tag sen men har haft mycket att göra. Jag kan säga en sak, prov på gymnasiet är ingen höjdare!
  Iallafall idag är det lördag och efter en fredag med snygga killar på ica och magen full av kärleksmums efter nattens bak med alexandra så måste jag nog erkänna att jag mår ganska bra. MTV surrar i bakgrunden, fjärde gången idag jag hör bleeding love så snart slänger jag ut TV:n!, och försöker fixa ihop athenas födelsedagspresent.
  Jag tror alltid att hon fyller år den 4:de men men. Den personen är omöjlig att köpa present till! Hon uppskattar allt men man vill ge något speciellt. Visst, håltimmen igår gick åt att lilla jag besökte alla affärer i Lund  och fick skoskav och jag hittade nått men speciellt, nja det tror jag inte. Därför använder jag min kreativa del av hjärnan och ja, man kan säga att mina fingrar är fulla med klister.

  Och sedan, när man har presenten fixad, vad ska man då ha på sig??? Jag lovar, min garderob kommer man inte in i. Den innehåller mycket skräp och tennisgrejer och jag vet inte allt, plus en liten plastfågel som piper när blomman vill ha vatten, piper dock bara i dagsljus men jag var så dum att jag satte fågeln i en kaktuskruka och kaktusar vill inte ha vatten, så jag vattnade fågeln och kaktusen så att djuret kunde va tyst och tog samtidigt död på kaktusen. Men fågeln piper  fortfarande så den får bo i garderoben där det är mörkt.

Ikväll är det middag hos Athena och jag får väl gräva fram någonting i garderoben och tvätta av klistret från fingrarna.

Hejhopp


Future

När jag gick på dagis var min högsta dröm att bli sångerska. Spice Girls febern var enorm i Sverige och jag liksom mina jämnåriga dagiskompisar tyckte att dessa fem engelska poptjejer var det bästa som fanns. Vi gick på styltor för att bli längre, försökte kavla upp tröjorna så att magen syntes och ha avancerade frisyrer och framför allt mimade vi till deras sånger.

När jag började ettan rann kryddtjejerna ut i sanden. Nu var det andra saker som gällde. Nya kompisar, räkna med plus och minus och leka på rasterna. Nu ville jag bli fröken. Det var ju hon som kunde ta hand om alla bråkiga killar och kunde räkna matte så bra. Tänk att få äta tårta på fredagarna i personalrummet!

I mellanstadiet började alla bli kära i varandra. Kärleken spred sig i klassrummet och antingen var man tillsammans i flera månader eller så gjorde man slut efter nån timme. Det hände även att flera killar eller tjejer hade flera förhållanden samtidigt. Antingen var man med och höll fast killarna och pussade dem eller så blev man osams på King-Out planen. Det var även spännande att gömma sig inomhus på rasterna när man var tvungen att vara ute. När kompisarnas mammor frågade vad man ville bli när man blev stor svarade man kock, fast jag ville mycket hellre bli arkitekt men det vågade jag inte säga.

Högstadiet var jobbigt med mycket prov och läxor. Ny skola, nya kompisar och nya lärare. Inredningarkitekt eller  arkitekt planerna blev mer självklara

Nu går man på gymnasiet och vet inte vad man vill göra i framtiden. Jag är fortfarande inne på arkiterkur av något slag men man vet aldrig. Jag går dit näsan pekar

RSS 2.0